lessphp fatal error: load error: failed to find C:\domains\chrystophe-tuinen.be\wwwroot/wp-content/themes/theme43574/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find C:\domains\chrystophe-tuinen.be\wwwroot/wp-content/themes/theme43574/style.less Buxus : jaarlijkse behandeling

Buxus : jaarlijkse behandeling

Buxus : jaarlijkse behandeling

Wanneer een buxus snoeien? De buxus zou je kunnen omschrijven als de magische groene plant. Je kunt er allerlei vormen mee creëren en heeft als één van de weinige planten een heel erg magische datum voor de snoei. Namelijk de jaarwedde, 21 juni. Rond deze periode van de langste dag mag je uw buxus heel erg kort en strak in vorm snoeien. Gebruik vlijmscherp materiaal! En om het snoeien een beetje te vlotter te doen verlopen, mag je uw buxus eerst benevelen met water. Zorg er alleen voor dat je uw buxus niet in te felle zon snoeit, want dan kan je bruine blaadjes krijgen op uw pas gesnoeide buxus. Het snoeien van de buxus begint wel al vroeger hoor. 21 juni is voor de believers een mythisch moment. Maar als je me vraagt wanneer een buxus snoeien het best gedaan wordt, dan al veel vroeger. Ergens in de loop van de maand februari mag je gerust al een eerste snoeisessie inschakelen. Zelfs nog in de maand maart. Deze eerste snoeisessie heeft tot doel te voorkomen dat je de eerste jonge groeischot al zou kunnen wegsnoeien. Eens deze eerste snoeisessie achter de rug, kan je dan beperken tot het bijknippen van de buxus om hem in vorm te houden.

De volgende grote snoeisessie is zoals eerder aangegeven rond de periode van de overgang van langer wordende naar korter wordende dagen. Deze snoeisessie is ook heel erg belangrijk. Want hier zorg je opnieuw voor het geven van de perfecte vorm aan uw buxus. En zorg je opnieuw dat de nieuwe groeischoten worden ontzien. Na deze laatste snoeisessie ga je opmerken dat de groei een beetje grilliger zal verlopen. Niet zoals bij na de eerste serieuze snoeisessie in de maanden februari of maart. Zodoende mag je dan voor een laatste keer uw buxus onder handen nemen in de loop van de tiende maand oktober en of zelfs nog de elfde maand november. Hangt een beetje af, van waar uw buxus staat uiteraard. Maar als je dan nog eens een snoeisessie laat ondergaan, heb je een heel mooie afgewerkte buxus.

Een buxus die jaar na jaar zal aansterken en bijgroeien en uiteindelijk in een heel erg mooie vorm zal uitmonden. De vorm hangt natuurlijk af van uw inspiratiezin. Maar het resultaat wordt wel degelijk bepaald door het snoeien. Daarom dat het belangrijk is om de drie belangrijkste snoeisessies aan te houden. Velen beweren dat wanneer je in de tiende of elfde maand nog snoeit, je de snoei van het eerste moment in februari mag weglaten. Ik verdedig de drie sessies. Een buxus wordt gekocht om er iets mee te creëren. En een creatie vergt arbeid, geduld en inzet. Dus, wanneer een buxus snoeien? Best driemaal per jaar!

Comments are closed.